Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın girişimleriyle kırmızı ette uzun süredir beklenen fiyat istikrarının sağlandığını söyledi.03 Mayıs 2016
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı ette devam eden sorunları aşabilmek için bakanlığın 7 bölgede üreticilerle bir araya geldiğini ve sorunun kaynağına inildiğini belirtti. Bakanlığın, sektörün tüm paydaşlarıyla yakından ilgilendiğini ve herkesi dinlediğini aktaran Tunç, "Geçmişte üretici hayvanını kestirmekte, kasap ve sanayiciler ise satacak et bulmakta sıkıntı yaşardı. Bu da ister istemez fiyatların yükselmesine neden oluyordu. ‘Hayvanımı kestirecek yer bulamıyorum' diyen üreticiye, 'satacak et bulamıyorum' diyen kasaba ve sanayiciye Et ve Süt Kurumu kapılarını açtı. Üreticiye 23.30 kuruştan istediği kadar hayvanı kestirme garantisi verildi, kasap ve sanayiciye de 23.30 kuruştan istedikleri kadar et satışı yapılabileceği söylendi" diye konuştu. Tunç, bakanlığın, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla piyasada denge unsuru olduğunu vurgulayarak, "Şu anda Et ve Süt Kurumu, ihtiyacı karşılayabiliyor." dedi.