2017 yılı ilk ürün mısır ekimleri şubat ayının ikinci haftası itibariyle başladı.02 Mart 2017
Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Adana mısır ortalama verimi Türkiye ortalamasının üzerinde ve bin 123 kilogram" dedi. Mısır ekiminin yoğun olduğu Ceyhan ilçesinde, tarlaları inceleyen ve üreticilerle görüşen Tekin, "Türkiye geneli 2016 yılı mısır ekim alanı 6 milyon 800 bin 192 dekar. Üretim 6.4 milyon ton ve ortalama verim 942 kilogram. İlimizde 2016 yılı mısır ekim alanı 967 bin 370 dekar. Bu oran Türkiye genelinin yüzde 14'ünü bulmaktadır. Mısır, 1 milyon 86 bin 606 ton üretim ile Türkiye genelinin yüzde 17'sini oluşturmaktadır. Adana ili mısır ortalama verimi ise bin 123 kilogram. Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da ilimizde mısır yetiştiriciliğinin iyi olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu. 2017 yılı 1. ürün mısır ekimlerinin şubat ayının ikinci haftası itibariyle başladığını ifade eden Tekin, şöyle devam etti: "Adana'da 1. ürün mısır ekilişleri yıllara göre artış gösteriyor. Çünkü 1. ürün mısırların verimi yüksek. Bu dönemde hastalık ve zararlı yoğunluğu az olduğundan mücadele masrafları da düşük. 2. ürün mısırlarda hastalık ve zararlı oranı yüksek olduğundan mücadele masrafları fazla. O dönemde mısır ekimi azalıyor. 2. ürün mısır, süt ve besi hayvan yetiştiriciliği yem olarak da ekiliyor." Tekin, 2016 yılında mısırın satış fiyatının 740 kuruş olarak açıklandığını da anımsattı.