Anadolu'nun birbirinden lezzetli mutfakları, 10 Mayıs'ta kapılarını açacak olan Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nda görücüye çıkacak.04 Mayıs 2017
Anadolu'nun birbirinden lezzetli mutfakları, 10-14 Mayıs arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nda bir araya geliyor.
İlk gün 30 metrelik Adana kebap ile kapılarını açacak fuarda; aşçılar Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş yemeklerinin püf noktalarını katılımcılarla paylaşacak. Açılışa özel 30 metrelik bir kebap şov yapılacak fuarda, ilk gün ayrıca Adana mutfağından seçkin lezzetler de pişirilecek.
Adana mutfağını sırasıyla Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş takip edecek. TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Alagöz, “Anadolu mutfağının zenginliğini hatırlatmak için gerçekleştireceğimiz fuarımızda 5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılarda püf noktalar konusunda bilgi verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz” dedi.