Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, erken hasat soğuk sıkımların başladığını söyledi.25 Ekim 2017
Ülke genelindeki sofralık zeytinin yüzde 70'ini üreten Akhisar'da erken hasat soğuk sıkım başladı. Akhisar Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen sektör temsilcilerini katıldığı toplantıda konuşan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, "Biz Türkiye'nin en iyi zeytinlerini ürettik. Şimdi de en iyi zeytinyağını üretiyoruz. Damağınıza bir damla Akhisar zeytinyağı değerse bunun ne demek olduğunu hemen anlayacaksınız" ifadesini kullandı.
Erken hasat soğuk sıkımın özel bir tat olduğunu ve tüm toplama işlemlerinin elle gerçekleştiğini söyleyen Alhat, "Burada zeytinyağı, sıcakla temas etmeden 24 saat içinde soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor. Sonuç da meyvenin kokusundan tutun da tadına kadar hiç bir lezzet kaybı olmadan yağına yansıyor. Biz ağacımıza sahip çıkıyoruz. İstiyoruz ki bu sağlıklı lezzeti herkes bilsin. En iyi şartlarda en yüksek kalitede üretim yapıyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz" dedi.
Manisa'daki Toskana
Türkiye genelinde yılda 200 bin ton zeytinyağ üretip bunun önemli kısmının da ihraç edildiğine dikkat çeken Alhat, "Bu durumun Türkiye'ye yetmemesi gerekiyor. Demek ki bizdünyanın en sağlıklı yağını tüketemiyoruz. Yıllarca yediğiniz Akhisar zeytinlerinin yanında artık Akhisar zeytinyağını da göreceksiniz. Artık yeni bir sloganımız var. Zeytinyağım Akhisar'dan diyoruz" diye konuştu.
Sektörün en önemli zeytin kentlerinden birinin de İtalya'daki Toskana bölgesi olduğunu hatırlatan Alhat, Akhisar'ın da Toskana'daki iklimle aynı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Alhat, Akhisar zeytinyağının yüksek kalitesiyle uluslararası sektörde de dengeleri değiştireceğini söyledi.