Turquality Projesi'nin "Basın Lansmanı ve Tadım Ekinliği" Japonya'da Tokyo Main Dining Restaurant'ta gerçekleştirildi.20 Haziran 2016
Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hayata geçirilen Turquality Projesi'nin "Basın Lansmanı ve Tadım Ekinliği" Japonya'da Tokyo Main Dining Restaurant'ta gerçekleştirildi. Michelin Yıldızlı Şef Akihiko Murata tarafından Türk gıda ürünleri ile Japon damak tadına uygun olarak hazırlanan 5 farklı tarif davetlilere tattırıldı. Kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümden oluşan aşure tarzı mitsumame büyük beğeni topladı.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Ege'de yetiştirilen üzüm, incir, pamuk, kuru meyve, zeytinyağı, hububat, yaş meyve, aromatik bitkiler ve tütün dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Ayrıca, kayısı, greyfurt, limon, turşu, kuru domates, buğday, bulgur gibi Japonya'nın ilgisini çekeceğine inandığımız ürünlerde de bölgemiz nitelikli üretim gerçekleştiriyor" dedi.