Bayındır ilçesinde bulunan asırlık zeytin ağaçlarıyla dolu zeytinliklerde organik tarım yapılması için yürütülen çalışmalar tamamlandı; 200 üretici sertifikalarını aldı.25 Aralık 2015
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında Bayındır ilçesinde bulunan asırlık zeytin ağaçlarıyla dolu zeytinliklerde organik tarım yapılması için yürüttüğü çalışmaları tamamladı.
Proje kapsamında dağ köylerinden 200 üreticinin 3 yıl süre ile tüm sertifikasyon maliyetleri karşılanarak organik tarıma geçişi sağlandı. Ayrıca bu süre boyunca çeşitli konularda verilen eğitimlerle üreticilerin daha bilinçli ve verimli üretim yapmaları sağlandı. Ayrıca proje kapsamı dışında da organik tarıma geçiş yapan önemli sayıda üreticinin bulunduğu Bayındır, organik zeytinyağında da kendisine büyük hedefler belirledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında Bayındır ilçesinde bulunan asırlık zeytin ağaçlarıyla dolu zeytinliklerde organik tarım yapılması için yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Proje kapsamında dağ köylerinden 200 üreticinin 3 yıl süre ile tüm sertifikasyon maliyetleri karşılanarak üreticilerin organik tarıma geçişi sağlandı. Ayrıca bu süre boyunca çeşitli konularda verilen eğitimlerle üreticilerin daha bilinçli ve verimli üretim yapmaları sağlandı. Ayrıca proje kapsamı dışında da organik tarıma geçiş yapan önemli sayıda üreticinin bulunduğu Bayındır, organik zeytinyağında büyük bir hedefe sahip oldu. Biz bu projeyi yapmadan önce talep Bayındır'dan geldi. Projenin uygulanma süreci boyunca eğitim çalışmaları yapıldı. Üretim girdilerinin bir miktarı karşılandı. Sertifikasyon maliyetleri 3 yıl boyunca karşılandı ve 200 üreticimiz sertifikalarını aldı" diye konuştu.