Şeysellerden gelen heyet, Türkiye'deki yaş meyve ve sebze üretilen ve paketlenen tesisleri ziyaret etti.21 Temmuz 2017
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Seyşeller Cumhuriyeti Bitki Giriş-Çıkış Denetim ve Koruma Büroları temsilcileri, yaş meyve ve sebze ürünlerinin üretildiği bahçe ve paketleme tesislerini incelemek üzere Türkiye’de buluştu.
Program kapsamında Antalya, Mersin ve Adana’da domates, salatalık, biber ve marul için sera altı üretim yerleri ile sert çekirdekli meyveler, patlıcan, üzüm, nar, kiraz ve narenciye için de üretim alanları, hasat, paketleme ve soğuk hava depo tesisleri ziyaret edildi, kalıntı raporları incelendi, denetim ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Seyşeller Cumhuriyeti’nin Bitki Biyolojik Koruma Dairesi Şefi Keven Selwyn Nancy, Uluslararası İlişkiler ve Ticaret Şubesi Sorumlusu Randy Garry Donald Stravens ve Sınır Kontrol ve Karantina Dairesi Şubesi Sorumlusu Bobb Petrousse’tan oluşan heyete, Türk yaş meyve ve sebze ürünlerinin üretim ve ihracat kalitesi anlatıldı. Seyşeller Cumhuriyeti’nin Bitki Biyolojik Koruma Dairesi Şefi Keven Selwyn Nancy, ülkeleri için faydalı bir heyet programı geçirdiklerini belirtti. Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak ise “Seyşeller’e ürünlerimizi göndererek sektörümüz için yeni bir tanıtım kanalı yaratmayı ve böylece Türk yaş meyve ve sebzesini dünyanın her yerine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.